Senioryogakurser

energi&balans yoga

Jag som leder alla yogakurserna heter Annika och är utbildad yogalärare, senioryogalärare samt är legitimerad sjuksköterska.

    Du behöver inte vara ung och smidig för att yoga - alla kan yoga! Oavsett din ålder, om du har begränsad rörlighet så som att ta dig upp och ned från golvet eller om du är pigg och lever ett aktivt liv – alla kan yoga!

    Mina yogaklasser kännetecknas av mjuka flöden där alla kan yoga, både nybörjare och vana yogisar, utifrån sina egna förmågor och förutsättningar.

    Tempot i klasserna skapar möjlighet för att verkligen hinna med att känna in och vara i alla asanas (positioner/rörelser), samtidigt får du just den utmaning som du behöver. Jag guidar dig på ett tryggt och säkert sätt.

    Yogastudion ligger på Hattmakargatan 17, entréplan. Ring i porttelefonen på energi & balans så öppnar jag. 

Du kan välja att gå en sammanhållen åttaveckors kurs eller komma på drop-in!

   

Kursernas innehåll

Övningarna i kurserna är mjukgörande och välgörande för hela kroppen. Under kurserna praktiserar vi grundläggande övningar som stärker kroppen, ger ökad rörlighet och balans samt förmåga att slappna av; bra redskap i din vardag.

Alla klasser är uppbyggda på liknande sätt:

  • Pranayama - andningsövningar
  • Asanas - kroppsövningar
  • Djupavslappning
  • Meditation 


Pranayama - andningsövningar
Vi praktiserar olika typer av andningsövningar. Andningsövningarna har många positiva effekter; ger ökad energi och vitalitet, har en lugnande inverkan och stillar sinnet. Dessutom fördjupas och lugnas andningen av sig själv, vilket leder till frigörande av fysisk, mental och emotionell stress.

 

Asanas – kroppsövningar
Asanas är den mer fysiska delen av yogan, med rörelser och positioner som stärker kroppen och alla dess funktioner. Övningarna utförs långsamt och medvetet, i samspel med andningen. Alla kroppens system påverkas, exempelvis nervsystemet, blodcirkulationen, matsmältning och körtelsystemet. I yoga anser man att kropp och sinne är nära förbundet med varandra – sinnet påverkar kroppen och kroppen påverkar sinnet.

Därför är en asana mycket mer än en fysisk rörelse eller position – det är även en attityd och ett sinnestillstånd.

Djupavslappning
Den sköna djupavslappningen mot slutet av varje yogaklass löser upp både fysiska, mentala och emotionella spänningar och får kroppen att slappna av på riktigt. Under detta avslappnade tillstånd får vi tillgång till våra inre resurser som annars kan vara svåra att nå. Efter djupavslappningen kan du känna skönt utvilad och avslappnad samtidigt som du fått ett mer glasklart fokus. 


Meditation
Vi avslutar varje klass med en kort stunds sittande meditation. Syftet med meditation är att skapa fokus för att komma närmare dig själv och din inre röst, samt bli mer närvarande i nuet och livet.

Yogakurser vårterminen 2023


Senior YOGA - stolyoga

Senior är en mjuk och inkännande yoga, med stärkande och lugnande yogasekvenser. Alla rörelser i Senior utgår från stolen, där du yogar med stolen som stöd, ibland sittande och ibland stående. Inga förkunskaper krävs. Efter yogan bjuder jag på kaffe/te för den som vill dröja sig kvar en liten stund. 


Vårterminen 2023

Yogakurs i 8 veckor (v 3-10)

  • Tisdagar 13:00-14:00 FULLBOKAT!
  • Fredagar 9:45-10:45 FULLBOKAT!


Yogakurs i 8 veckor (v 11-19 ej v 14)

  • Tisdagar 13:00-14:00 
  • Fredagar 9:45-10:45 

Anmälan och betalning

Anmälan till yogakurserna sker via mejl till annika@energiobalans.se. Ange ditt namn, mobilnummer samt vilken kurs du vill gå.

Du kan även välja att gå på drop-in i mån av plats. Sms ditt namn till 070-6260294 till varje klass du vill delta i för att säkerställa din plats. 

Betala via swish till 123 450 5665 eller till Bankgiro 5748-0253.

Du kan även använda ditt ePassi.

Betalning sker i samband med kursstart alternativt vid drop-in tillfället. Drop-in endast swish betalning. 

OBS! All anmälan är bindande.

Priser

Senior Yoga

8 veckors kurs 800 kr

Drop-in enkelbiljett 110 kr