Min filosofi

Just detta drabbade mig. Trots att jag upplevde att jag alltid varit noga med min hälsa så upptäckte jag att jag hade glömt en viktig detalj; mig själv! Jag hade varit tillgänglig för alla andra glömt att lyssna på mig själv. Ganska typiskt för många kvinnor, men måste det vara så? Nej, säger jag. Genom att våga ta plats och bejaka sitt eget ego så blir du ofta en öppnare och gladare person både mot dig själv och andra. Som ordspråket säger ”för att älska andra så måste man först älska sig själv”. Och för att göra detta så krävs inga revolutionära åtgärder utan små små förändringar som kan skapa stora hälsovinster både fysiskt, mentalt och själsligt! Små små förändringar kring dig och din hälsa som skapar en balans mellan mat, rörelse, glädje och vila för att DU ska uppnå ditt bästa jag!

Min filosofi

Min önskan är att alla människor som vill ska få möjlighet att nå sitt ”bästa jag”. Jag tänker att en balans med mat, rörelse, glädje och vila i vardagen ökar vår livskvalitet. Det ska vara enkelt och lätt, ett naturligt inslag i livet!


Jag har funderat mycket kring livet och hur vi människor lever. De flesta av oss tar hand om våra saker så som hus, bilar och annat material mycket nogsamt, men är ofta väldigt dåliga på att ta hand om oss själva. Vi försöker att tänka oss för vad det gäller mat och rörelse, men ofta kommer latmasken krypande och vi väljer det snabbast enkla. Tyvärr vaknar många av oss upp när det börjar bli för sent. Då när stelhet, krämpor och sjukdom kommer smygande, när stress och press blivit för stor och tung, när livet snurrar på och vi inte hinner eller orkar med det som vi behöver, måste eller vill.

Jag är genuint intresserad av kvinnohälsa. I mitt arbete som sjuksköterska och som medmänniska har jag ofta stött på trötta, stressade kvinnor som ”dubbelarbetar” med ambitionen att både arbetet och hem/familj ska skötas perfekt. Och de flesta lyckas mycket bra med detta, men tyvärr ofta på bekostnad av deras egen hälsa och mående. Med stress och press från omgivningen och en känsla av att inte hinna med sig själv. Därför vill jag slå ett slag för kvinnan! Denna fantastiska varelse som bär livet framåt. Och jag vill slå ett extra slag för den mogna kvinnan! Här finns en andra chans att få möjlighet att fokusera på egot – sig själv! Att våga ta plats, göra det som gör gott och njuta av livet! Våra kroppar ska hålla länge till – låt livet bli mer hållbart!

 

Din kropp är ditt tempel och du är gudinnan som bor där!

Jag hjälper dig att hitta verktygen så du kan vårda ditt tempel och din gudinna.